Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

29.5.09
Lappeenrannan kaupunki kahmii suuruudenhuumassaan jopa Imatralta oikeuksia joita se ei osaa hallita. Viimeinen tällainen tapaus on Etelä-Karjalan Matkailuyhtiö. Imatra on matkailuhistorian kannalta LPR:taan verrattuna kuin eri planeetalta, mutta kun tuollainen yhtiö pari vuotta sitten perustettiin niin LPR runnoi väkisin sen toimiston omaan haltuunsa.
Kuinkas sitten kävikään: jo ensimmäisenä vuonna nämä tunarit saivat aikaan koko liikevaihdon määrästä liki kolmasosan tappion 150 000 euroa ja hirveät moitteet toiminnan tuhrimisesta, kun monikaan toimiala ei saanut sieltä juuri minkäänlaista hyötyä, vaikka jäsenmaksut oli kovat. Kun nämä alkoivat irtautua porukasta, alkoi asiaan tulla korjausta: yhtiön pj. sai hatkat ja hallitusta uusittiin.

24.5.09
Yle rukkaili mediamaksuja. Lopputuloksesta voi olla kahtakin mieltä, mutta tervetullut parannus tällaisenaan entiseen verrattuna jossa noin 200 000 katsojaa on huijannut eli katselevat YLEn ohjelmia maksamatta mitään. Yllättävän paljon on kuitenkn valittajia, ja ei voi tullakaan muuhun tulokseen kuin että ärhäkimmin tätä maksutapaa haukkuvat juuri nämä vapaakyytiläiset. Joutuvat hekin nyt maksamaan huvistaan.
Ilman muuta se on kyllä vieläkin väärin, mutta vaikeaa taitaa olla sisällyttää veroon, kun sitten voidaan kysyä, että miksi sama tuote maksaa toiselle jopa huikeasti enemmän kuin toiselle.
Kortilla maksaminen olisi varmasti paras käyttäjälle: maksaa sen minkä katsoo, mutta lienee vaikeasti toteutettavissa.

17.4.09
Tämän päivän Uutisvuoksen rantamökkijutussa: "Jos mökissä ei ole mitään mukavuuksia, on hinnan oltava kohdallaan". Entäs sitten, eikö muissa tarvitse?

16.4.09
Maksutonta ja helppoa terapiaa kävellä vaikkapa pari tuntia metsä- suo- ja peltoalueilla pitkin vahvoja hankia. Liikkuminen käy täysin automaattisen huomaamatta, voi kaiken ajattelun käyttää aivolokeroittensa putsaamiseen ja järjestelyyn luonnon hyvässä huomassa.

13.4.09
Nyt Pääsiäisen aikaan nähtiin, ettei sääennustajiin ole luottamista. Usein ne sattuvat, mutta nyt varmasti monen päätä sieppasi, kun oli paljon vapaata, ennustajat puhuivat monta päivää ennen innokkaasti miten putkahtaa pyhiksi lämmintä ja kaunista kaikille. pitkäperjantaista alkaen neljä päivää ollut täysin pimeässä pilvessä ja päivien ylin lämpötila tasaisesti 2-3 astetta. Useinhan ennusteet osuvat, mutta ei niitten varaan kannata paljon rakentaa. 

15.2.09
Viime päivien naurettavimpia asioita on tämä madonnakonsertti. Mukamas hirveä ryysis himoita keski-ikäisen rivohkon naisen paljastavaa hillumista kauheen melun siivittämänä lavalla. Kaikkeen se ihmisriepu lama-ajan hädässä sotkeutuu, kuten jopa panemaan rahojaan tuollaiseen.. sanon minä!

22.1.09
Viittaus 21.11. juttuun. Eilen valtio teki sitten päätöksen Joutsenon Konnunsuon vankilan lopettamisesta. Täällä päin ei tule tarpeeksi asiakkaita joten ei tarvita säilytystilojakaan. Tämän alueen rikolliset tullaan viemään ruuhkasuomeen, sieltä ei näköjään voida kuljettaa tänne vankilantäytteeksi. Eräänlaista alueellistamista, mutta ikäänkuin takaperin.

8.1.2009
Kyllä rahan ker(j)ääjä on kekseliäs: kerätäänpä ostoksen maksamismaksu.. hurraa! Rahavirtaa ei voi estää. Nyt tulee kortilla maksamismaksu, koska rorttia joutuu käsittelemään. Kohta tulee rahalla maksamismaksu, koska "huomataan" että käteisen käsittely se vasta kallista onkin.

27.12.08
Kyllä viimeistään jo nyt tulisi ihmiskunnan ymmärtää, että tuo yksi ainut linja (globaali varttitalous) on maailman taloudelle tuhoisa, ja toivottavasti tiensä päässä. Koko porvarillinen maailma on vakaasti vannonut sen autuuteen, mutta mikään muu systeemi ei olisi pystynyt tatä salamalamaa kehittämään. Se on saanut aikaan tämän inhottavan ja tuhoisan kerskakulutushysterian. Tuhlauksen hiipumisella on tervehdyttävä vaikutus, mutta ikävä kyllä se ei kestä kauaa, vaan sama tuhoisa meno kohta jatkuu ja vain ekologinen tuho jää pysyväksi. 

17.12.08
Ruokolahden syrjäisellä koululla on aloitettu koulukyyditykset kuukaudeksi, kun on nähty suden jäljet. Että joopa joo! Mutta jos susikammo on niin lujassa, niin minkäs sille voi. Voi kuitenkin kysyä, että näinkö sitä pelkoa lietsotaan lisää. Siis yhden suden jälki! Entäs sulan aikana kun se jälki ei näy? Ei siis osata pelätä?? Kuka tietää, että se otus olisi silloin muualla?

17.12.08
Ruotsissa on eilisen TV-uutisen mukaan uusimmat kotiovien lukot lähinnä muodon vuoksi, eli aukeavat ilman avainta. Mitähän varten siinä hyvinvoinnin/hyysäyksen/vapaamielisyyden maassa yritetään uskotella että kuka tahansa ei saisi päästä mistä tahansa ovesta... eikös sellainen ole ihmisoikeuksien rajoittamista??

1.12.08
Alueradio"huumoria". Niin, lähes surkuhupaisaa kuin nuo alueradioitten touhut monesti ovatkin, niistä löytyy joskus vielä ekstraa: tänä aamuna Kaakkois-Suomen alueuutisten toimittaja oli Imatran kaupungintalolla jutun teossa. Toimituksessa levynvaihtajana toiminut mies stoppasi jutun kesken ihmetellen toisen puheripulia. Että saat kohta jatkaa, nyt tulee levy. Siis käsiksessä oli määräys soittaa se vähän alle kolmeminuuttinen ikivanha iskelmä klo.9.21. Kentällä oleva ei ollut sitä huomioinut vaan teki uutista formaattiin nähden liian uutterasti.

28.11.08 
Kummallisia nuo sanojen ja varsinkin nimien taivutusasiat. Yleensä monet käsittävät ne oikein eli osaavat suomenkieltä.
Ei se kaikilta onnistu: jopa Thaimaan opas, ja hui, radion ja TV:n toimittajat ovat käyttäneet hirveeltä kuulostavaa muotoa Thaimaaseen, joka on tietysti Thaimaahan. Hm... putoaako esim., käpy tai lentokone, maaseen---?????

22.11.08 
Ei lakkaa ihmetyttämästä tuo iskelmälaulajien suosio: ikäihmiset laulamassa vuosikymmenien ikäisiä päivittäin radiossa ikuisesti lallateltuja jollotuksia myydään huippuhintaan täysille saleille. No juu.. Pitäähän heidänkin voida vanhuutensa turvata.

21.11.
Käsittämätön temppu valtiolta uhata lakkauttaa Konnunsuon vankila Joutsenossa. On tarkoituksella jätetty remontoimatta, että nyt voi väittää remonttia liian kalliiksi. Uutta rakennettaisiin ruuhka-Suomeen! Nykyhallitukselta voi näköjään odottaa mitä vain. Ennen aluehallintomalli tarkoitti sitä, että valtiollisia työpaikkoja pyrittiin hajauttamaan maakuntien alueille. -Nyt se on vaihtunut päinvastaiseksi. Kun maakuntien elämää kurjistetaan, ihmiset tulevat suosiolla lähihallinta-alueille.

7.11.08
Meniköhän tämä nyt väärin päin: Suomi on aina halunnut esim. markkinatalouden kotkotuksissa matkia USA:ta. Nyt menimme jo edelle, kun suomalaiset äänestivät demarit alennustilaan niin amerikkalaiset nostivat omat demarinsa voittajiksi.
Globaali/gvartaali/markkinatalousmaailma sosialisoituu vauhdilla: ahnehtivaa pojan-nulikkaa leikkivää Islantia sosialisoidaan porukalla. Vain vähän aikaa sitten nämä muutamat hörhöt yrittivät lainarahalla ostaa Suomen, nyt Suomi pelastaa (elvyttää!) verorahoilla Islannin. Hauskaa´ko.

6.11.08
Nyt voin sanoa (eilen) nähneeni, ja omassa kylässä, jotain suurta ja suurenmoista, kun täällä aloitti Suomen kiertueensa mahtavalla osaamisella isokokoinen Kaukaasian kansoista (Ossetia, Georkia, Venäjä, Armenia ja Dagestan) koostunut ALAN -niminen tanssiryhmä.
Räväkkää, alkuvoimaista kaukaasialaista rytmiä rumpujen kumistessa miekkailu- ja kasakkatansseja. Suosittelen,varsinkin sellaisille jotka haluaa lavalta muuta kuin ikivanhojen, kuluneitten iskelmien puuduttavaa renkutusta.

5.11.08
Sanomalehden sivulta: "ei perussuomalaisten voitto tarkoita suvaitsemattomuuden lisääntymistä, vaan siitä, että omista eduista halutaan pitää kiinni." Mitähän eroa niillä on?

1.11.08
Tänään pyhäinpäivänä lopetimme mökillä kesäajan. Kamat sisälle ja pönkä ovelle.
Saimaan pinta erittäin korkealla. Ensin se lupaavasti laski yli 20 cm. mutta nyt nousi viikon sisällä reilut 10 senttiä. Mitähän on keväällä ja ensi kesänä?

25.10.08
Viime viikon torstain ja perjantain välisenä yönä tuli vähän ennen kahta jyrisevä herätys kun rajavartioston helikopteri kaarteli lähettyvillä etsien edellisenä iltana kadonnutta miestä. Kolmeen päivään miestä ei löytynyt ja arvella vaan saattaa missä hän on.
Mysteeri jatkuu vielä nyt 1.11. viranomaisetsinnät lopetettu muutama päivä sitten.

25.10.08
Jokunen päivä sitten minun aiheuttamatta sekoittui kuvagalleria. Tietämättäni olivat pääkategorian kuvat hävinneet ja tilalle tullut alikategorian kuvat, nyt on sitten kahdella sivulla sama sisältö. Annan olla näin siksi kunnes saan asiaan jonkin selityksen.

27.10.08
Kuntavaalit olivat ja menivät.Täällä Imatrallakin puolueitten kannatusvaihtelut olivat virkistävän moninaiset.
Huolestututtavampaa ja kummallisempaa on kunnan kannalta tuo äärimmäinen velttous äänestämään: 58 ja risat.
Lähes puolet on niin tyytyväisi asioitten hoitoon ettei sitä puolituntista kannattanut uhrata. Oletin, että niin huonolla ilmalla ei voi keksiä mitään muuta tekemistä kuin käydä uurnilla.

20.9.08
Mitä on "urheilukalastus"? Itsensäviihdytyskalastelua/ leikkikalastusta/ eläinkidutusta. Suuret taistelijat repivät suuresti nauttien koukuilla kalan suupielet ja kidukset, ja sitten "armeliaasti" lasketaan kala uimaan, ehkä kuolemaan nälkään.

12.9.08
Olisikohan ymmärrettävä paperin tekijöitten poispotkimisten myönteiseksi puoleksi se, että ne jotka kankeina kateudesta vinkuivat mm. noissa lehtien tekstareissa paperilaisten, -yö-ja sunnuntaityöläisten- "hirmu"palkoista, ovat löytäneet elämänsä ilon siitä että monille noista on nyt koittanut huonompi aika, ja veisaavat julkisia ilonvirsiä siitä.  

28.8.08
Hieman politiikkaa. Ulkoministeri Stub sai Venäjä/Georgia tilanteessa ETYJ:n ansiosta lentävän lähdön tärkeään paikkaan. Valtava olikin häneen ihastuneitten joukko, jotka pitivät häntä jopa presitenttiä tärkeämpänä!! Minusta monet näistä intoilijoista saisivat hävetä. Kaikesta huolimatta hän on aloittelija kansainvälisessä politiikassa ja -diplomatiassa. Nyt onkin täysin vastakkain pääministerin kanssa.
Lähes välittömästi tämän uusimman sodan alkaessa Stub oli valmis rankaisemaan Venäjää. Vain joku viikko aiemmin hän oli valmis pikaisesti poistamaan maittemme väliltä viisumit --vähän ovat sukkelat liikkeet. Ulkoministerillä.

13.8.08
Tänään TV1:llä vaikuttava Ulkolinja -ohjelma "Abu Ghraibin kauhut" joka jokaisen olisi nähtävä.

6.8.08  
Pääministerimme on nyt saanut ahaa-elämyksen siitä, että valtio alkaisi tukea autoilua poistamalla sähköautoilta veron. Autoilu halpenisi hänen mukaansa sillä jopa viidennekseen entisestä. Samalla joku viisas keksi, että niihin tarvittava sähkö saataisiin esim. vesivoimasta. Voi pyhä yksinkertaisuus. Eipä taida maailma pelastua sillä että autoilun suosio räjähtäisi. 
Tässähän on taustana tietysti porvarihallituksen energiapolitiikka: näin varmistettaísiin tämä jukuripäinen kansa kannattamaan uusia ydinvoimaloita, sillä eihän pöljäkään voi uskoa tuohon että niissä käytettävä sähkö olisi saasteetonta. Vaikka siihen suuntaan yllättäen viittaili jopa TV.1:n 17.9. tullut Prismastudio! 

18.5.08
Matti Vanhasta ja Ilkka Kanervaa kansa rankaisi median innokkaalla avustuksella huomattavan ankarasti. Kanervaa jopa ministeriviran menetyksellä. Mikä virhe -eivät selitelleet puhelimenkäyttöään lehtien mieliksi. Tekivätkö he jonkin pahan rikoksen??   
   Esimerkiksi törkeää petturuutta, loikkaamista puolueesta toiseen, ei kyseenalaisteta yhtään. Eihän heitä sinne ole äänestänyt kukaan.
   Nyt on paljastunut laaja vaalirahoitusten salailu ja varsinainen hallituksen omien lainsäädöstensä rikkeen, säädetty rikokseksi ilman rangaistusta. Näitä voitaneen verrata keskenään. Miksi eivät nämä humpuukilehdet ole jo kiljumassa tuomioitaan jopa ministereitten päänmenoksi??  No, eiväthän nämä seiskat varsinaisesti asioita halua käsitellä vaan mistä saa makeimpia revittelyjä.

17.5.08
Jääkiekko on mennyt Suomelta just niinkuin pitikin (yksi peli jäljellä): niin kauan kuin suomalaiset ovat mukana jopa voittoon, on pelättävissä se kerran aiemmin koettu "kiekkouskovaisten" valtavan vastenmielinen riekkuminen jolloin ei päiväkausiin oikein voi ainakaan radiota avata kun ei sitä esim. Mertarannan raakkumista kestä pi.. erkkikään. Lajissa jossa tosissaan pelaa vain muutama maailman valtakunta, on vaikea ymmärtää moista kiihkoa. Nyt kuitenkin tuli sen verran menestystä, ettei kannustajien itkeäkään tarvitse.

7.5.08
On meillä nyt tehokas puolustusministeri, tämä Häkämies. Hän alkaakin järjestellä pohjoismaisia asioita siihen malliin, että varokoon vaan esim. Ruotsi: kohta ovat natossa tahtoo tai ei ja Suomi johtaa koko orkesteria. Miten Pohjoismaat pärjäsivät ennen kuin saimme tämän hallituksen?

6.5.08
Espanjalainen mies osoitti karmealla tavalla todeksi sen hokeman jolla noita isoja autoja kaupataan: omalla turvallisuudella. Sai isolla maasturilla kaahatessaan kauheen tuhon aikaan törmättyään linja-autoon, mutta itse säilyi hengissä. Onnekseen olkoon.

27.4.08
Kyllä politiikassakin on huumormiehii. Matti Vanhanen sanoo lähtevänsä olympia-avajaisiin sanoen, että urheilua ja politiikkaa ei pidä sotkea keskenään: mihin urheilulajiin hän osallistuukaan, kun sinne pitää ängetä?

20.4.08                                                                                                                                                                                               Johan oli hyvänlainen Suuri Romanimusiikin ilta TV:ssa eilen lauantaina: raikas, taitava, musikaalinen. Lisää tällaista.


©2019 Reino Pelkosen kotisivut - suntuubi.com