Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Tämä mökkikäyttöön erinomaisen sopiva pikkukone jäi virattomaksi syksyllä 2007

18.8.07.  Saakoon nyt tämä uusi maailmanvalloittaja digiTV oman sivunsa.
Digikamerasta olen jo kirjoittanut oman sivunsa aiemmin Valokuvailu, filmi/digi -sivulla.

On vain kaksi viikkoa aikaa kun koko TV -maailma (Suomessa) mullistuu.
Muistan hyvin kun useita vuosia sitten yleisradion teknikkoinsinöörisuunnittelijat antoivat ilmi hirveän intonsa uutta maailmanparantajaa kohtaan. Oli vaikka minkälaista mielikuvituksellista syytä mahdollisimman äkkiä kaikkien päästä nauttimaan sen tuomasta hyvästä. Kuten arvata saattoi, höperöstihän siinä alkoi heti käydä kun alettiin ajaa uutta vaikeaa keskentekoista asiaa väkisin ihmisten olohuoneisiin. Ei ollut kunnon laitteita eikä osaamista. Eivät edes laitemyyjät tienneet niistä juuri mitään.

14.8. Oli sitten näillä hurahtaneilla nippelitohtoreilla ahdistava olo ajankohtaisessa kakkosessa kun toimittajat tenttasivat suorassa lähetyksessä, näytti että moni olisi halunnut vajota maan alle, tai olla missä tahansa muualla kuin siellä.
Selityksiä kuitenkin tuli: luultiin, oletettiin, ajateltiin, erehdyttiin, ei tiedetty, yllätyttiin. Ja noilla tietämyksillä koko kansa pakotettiin kuluttamaan vähintään useita satoja euroja melkein kuin turhaan. Edesvastuuseen heidät pitäisi siitä saattaa!

--Oman taisteluni digiTV:n osalta olen enimmäkseen käynyt: kun muutimme kaapelitaloudesta rivitaloon poistui käytöstä useita kanavia, sitä puutosta torjumaan ostin sitten noin vuosi sitten yksiskarttisen boksin. Kaupassa sanottiin sillä voitavan käyttää nauhuria kun tekee niin ja näin. Tuli selväksi että voidakseen nauhoittaa pitää olla kaksi skarttia, myyjäliike oli poistunut Imatralta enkä lähtenyt myyjän lausumia peräämään. Ostin toisen, kaksiskarttisen boksin. Useitten tuntien ohjekirjan luku ei tuonut mahdollisuutta tallennuksiin. Kyselin asiantuntijoilta ja joku uskoi sen onnistuvan. Toiminta on kuitenkin melkein mahdottoman työläs ja monimutkainen.
--Paljon kotoa poissaolevana ja mielenkiintoisten ohjelmien friikkinä päätin vihdoin sijoittaa tallentavaan boksiin. Myönnän, että sen helpommaksi ei ohjelmatallennus voi tulla ja siksi hyvä hankinta. Mutta 420€ lisää rahaa yksistään digin piikkiin. Koti on nyt digitoitu, miten kauan vaan toiminevat?

--Laitteitten kummallisuuksista kertoo se, että ensimmäinen tallentavani ei suostunut toimimaan 6 vuotta vanhan Finluxin kanssa, mutta meidän toisen ja myyjäliikkeessä testattujen televisioitten kanssa moitteettomasti. Myyjä natkuili eikä antanut toista kotona testattavaksi, joten meinasi asiasta tulla hankala. Samaa liikettä edustava Urheiluliike Kisa osoitti rehtiytensä ja antoi siekailematta kokeilla kotona toista, mutta sekään ei toiminut. Kisa antoi pyynnöstä vielä kokeiltavaksi Humaxin joka toimikin täysin. Tämä on osoitus siitä, että ainakaan Kaon merkkistä tallentavaa ei tulisi ostaa ennenkuin voi kotona kokeilla.

--Eri juttu on sitten rantapaikka: kahdeksan päivän kuluttua pimenee mökkioloihin arinomainen 14 tuumainen yli 40 vuoden ikäinen töllötin. Nyt loppukesäaika kaksi kuukautta menevät ilman töllöä ja ensi kevääseen mennessä pitää saada aikaan joku ratkaisu asiaan. Se ei olekaan ihan yksinkertainen juttu kun virtalähteenä on akku.

3.9. Mikäs meidän antennikäyttäjien toisaalta on, me sentään saatiin jotain parannusta, mutta suorastaan suuri vääryys muutos on kaapeliverkolaisille: he kun eivät saa yhtään mitään parannusta koko touhusta. Päinvastoin. Joku pitäisi saattaa vastuuseen tästä hommasta.

--Mikä määrä satoja miljoonia euroja lieneekään siirretty tällä tempulla suoraan tavallisilta (viattomilta) kansalaisilta liiketalouden laareihin. Kollektiiviseksi ryöstöksikin sitä voisi nimittää, eikä se rahan siirtely tähän lopu.
Sitä paitsi, nyt digihuuruisimmat yksilöt alkavat kiivailla jo uutta tekniikkaa ja sen tuomia, kaikkien tarvitsemia ihmeellisyyksiä. Tosi tietenkin onkin, että tämähän on lähes alkeellista tekniikkaa, joka huononsi rutkasti käyttömukavuutta TV:n käytössä.
--Erään Lipposen pääministerikaudella valtiojohto sairastui olemiseen maailman kapitalismikehityksen kärjessä. Nyt meidät pantiin koekaniineiksi digikehityksessä. Toivottavasti muu Eurooppa ja -maailma- ottaa seikkailustamme opikseen.

22.9. On tullut lisää näyttöä TV:n digitoitumisen keskentekoisuudesta: ainakaan Humax -merkkinen tallentava boksi ei näytä tekstitystä nopeutetulla katselulla. Syylliseksi tuohon onkin paljastunut koko digihölmöilyn isä, meidän oma YLE. Vain YLE:llä on niin outo, alkeellinen- tekstityssysteemi ettei toimi nopeutettuna!!
...Ruskaviikolla katselin vähän lappilaisia lehtiä ja siellä tuli selväksi digihuijaus karmeimmillaan kun katvealueet eivät edes rahalla saa näkyvyyttä. Toinen on verkkopuhelin: kännykkäverkot eivät ylety ja lankapuhelimet kallistuvat hurjasti loppuen ilmeisesti kohta kokonaan. Joku sanoikin lehdessä että osa Suomea palaa tiedotuskehityksessä savumerkkikulttuuriin. Päättäjät puhuvat hämäävästi prosenteista. Yksikään ihminen ei kuitenkaan ole mikään prosentti sen enempää pohjolassa kuin ruuhka-Suomessakaan.

28.9. Yhteenvetona sanoisin että ei oskoisi miten tänä kehittymisen aikana tekniikka jollain alalla (Tv) voi mennä noin pahasti takapakkia. Toiminta on ihan idioottimaista entiseen verrattuna: tv vaatii vierelleen toisen laitteen ja siihen eri käyttöpalikan ja sittenkin on erittäin hidaskäyttöinen ja sekava se kahden palikka/leitteen yhtälö.
..Digi TV olisi pitänyt tuoda ihmisten ilmoille vasta valmiina, niin että on vain yksi koje ja käyttö niinkuin ennenkin yhdellä käskimellä. Tällaisena raakileena se on täysi susi. Ugghh..olen puhunut.

5.12. Yle oli takapajula kaikkiin muihin kanaviin nähden siinä, että tallennettua ohjelmaa nopeutettuna katsottaessa ei saa näkyviin tekstiä. Haluaisin käyttää elokuvissa ja mainoshaittojen vähentämiseksi muutenkin nopeutettu katselua, mutta se ei nyt käy, kun teksti ei silloin näy. JIM:iltä ei saa aina ääntä, eikä edes suomenkielistä tekstiä. Siinä mielessä digi on entistä tekniikkaa hankalampi
En voi moittia niitä jotka lopettivat rehellisesti TV. -lupansa aiheuttaen osaltaan YLEn talousahdingon, itsepä sitä kerjäsivät. Niitä pidän kyllä inhottavina luopioina jotka katselevat salaa. Maksamatta. Ja näin hankaloittavat koko TV. toimintaa. Ohjelmat väistämättä huononevat.
Mutta, kauankohan Ylen on vara pelleillä noitten ylläm. tekniikkapuutteitten kanssa?

15.9.2008. Keväällä mökkiajan alettua löysin sopivan yhdistelmän: 15 tuumainen akkuvirralla toimiva taulutöllö/pikkuboksi. Sattumalta vielä aika edullisesti. Kun TV-mastoon on veden yli näköyhteys niin ei paljon antenniakaan tarvita.

©2019 Reino Pelkosen kotisivut - suntuubi.com