Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

En voi olla merkkaamatta tänne ihmettelyjäni luonnon varojen tuhlailuista. Aiheesta ei tule olemaan pulaa kun markkinatalous oikein mässäilee sillä kuka keksii juhlavimmat paketit.


9.3.-07. Onkohan tietokoneitten virustorjuntaohjelmia tuottava F-SECURE tältä planeetalta? Ainakaan se ei siltä vaikuta esim. luonnontuhlauksen kannalta. Eikä varmasti firmassa liene kuultu koskaan sellaisesta asiasta kuin luonnonvarojen säästäminen. Ostin juuri tämän vuoden päivityksen joka käsittää paperissa olevan cd-levyn ja A-5 kokoisen 8 sivuisen asennusoppaan jotka painoivat 60 gr. Näitä varten on vahva, 3x painavampi kaksikerroksinen muotoiltu muovikotelo. Kotelo on tilavuudeltaan 240x185x60 mm. eli sisällön koko 36 kertaisesti. Seuraavalla kerralla jätän tuon ylisuuren muovikotelon myyjälle hävitettäväksi.
-10.3. 2008. Ihan sopuisasti liike niin tekikin, että otti kotelon hävitettäväkseen. Sisältö sopi puseron taskuun, kun kotelolle tarvitsi laukun! Eihän se tosi luontoa auta kuka sen saasteen hävittää. Sitä ei pitäisi ollenkaan tehdä.
Tähän liittyen: tänään 29.9. ylen radion Jallu puhui pakinassaan juuri saman asian. No, en luule että se olisi täältä, mutta mukavalta tuntui.


2.9. 07. Melkoista energiatuhlaamista löytyy myös ruokakauppojen hyllyiltä. Kuka oikein tarvinnee esimerkiksi leikeannosten hurjia muovipakkauksia. Mikä tarkoitus siinä on? Vähemmästäkin syystä tuhlareita toppuutellaan, ja syystäkin, mutta liikemaailmalla on näköjään omat sääntönsä, jossa ei säästellä. Ostajat voivat joskus oppia näitä karttamaan, mutta vielä ei olla ilmastohuolissa niin pitkällä.

5.4. 2008. Kyllä luonto tykkäisi jos muovikassit kiellettäisiin kokonaan kaikissa ruokakaupoissa. Tai ainakin hinnoiteltaisiin niin, ettei kukaan sitä osta kuin suurimmassa hädässä. Onneksi tähän suuntaan on joissain maissa asiat menossa. Suomessa muovipusseja pannaan roskiksiin vuosittain 30-40 miljoonaa kpl. Paljon varmasti juuri niiltä jotka äänekkäimmin ruikuttavat ruoan hintaa, tuhlaaminen ja saastuttaminenkin kun pitäisi voida tehdä mieluiten täysin ilmaiseksi. Joskus vuosia sitten mm. eräs lappeen-rantalainen "rakennusmestari" intti kanssani E-S:n lukijanpalstalla, että kaikki jätteenpoisto pitäisi kustantaa verorahoilla.

20.4. -08  Talvella yritti eräs moottorikelkkailijakaahari aiheuttaa pahan kolarin kanssani: olin jättämässä roskia jätekentän laatikkoon kun tämä hurautti täysillä näkymättömistä jätekontin takaa auton edestä juuri kun olin lähdössä, muutaman sekunnin kuluttua se olisi tullut lennossa auton katolle, koska maasto aiheutti koneelle reilun ilmalennon, jota se kakara tietysti juuri halusikin.
  Tämä tunari menetti kai säikähtäneenä kelkan hallinnan täysin, luisteli sivuttain ja kellahti kyljelleen. Näille yhteiskunta yrittää verorahoilla tehdä maakunnallisia huristelureittejä. Hyi olkoon. Olen vastustanut niitä julkisesti. 26.4.08 tuli ilouutinen, Imatran kaupunki on tehnyt päätöksen sanoutua irti maakunnallisesta kelkkailureitistä. Jos se pitää, asia lienee kerrella seis, sillä ilman tämän tienoon suostumista reitin teko ei liene mahdollista.
  Tarjosin tätä suoranaista liikennerikosta E-Saimaa lehteen uutisena, mutta ei kelvannut!!!!! Onkohan siellä päätöksentekijöillä sidoksia Imatran moottorikerhoon??

   Saattaakseni asian yleiseen tietoisuuteen, kirjoitin sen yleisöpalstalle Uutisvuokeen jolle kelpasi. Seuraavana päivänä joku kirjoitti kiroamisen kera, että "eikö se ole sovittu, ettei per.... ylellisellä paikalla kaahailla". Tämähän oli lähes kaupungin keskustassa lähellä Valtionhotellia.


©2019 Reino Pelkosen kotisivut - suntuubi.com