Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Elokuvasta tuttu Kwai-joen silta

   Kävimme Annin kanssa keväällä -93 Thaimaan Bankgokissa ja Pattayalla pakoilemassa kaksi viikkoa erästä merkkipäivää.
Alkupäivät pääkaupungissa, josta käsin kahden päivän reissu elokuvasta maailmanmaineensa ammentaneella  Kwai-joella.
Kwai-joki oli elämyksellisimpiä reissuja kaikista käymistämme matkustelukohteista: alkumatka Bangokista bussilla jokea ylöspäin kohti Burman rajaa, joka jatkui kapearaiteisella keikkuvalla junalla, ja loppu noin 200 kilometrin matkasta hurjanoloisilla ns. pitkähäntaveneillä, joissa on voimanlähteenä äänenvaimentamaton auton moottori. Meno näillä vehkeillä on kapealla, mutkaisella, vilkkaalla joella vauhteineen ja meluineen vallan hirmuista. Joki itse näytti maineeseensa nähden kooltaa yllättävän vähäpätöiseltä.
Matkaan liittyy juuri tämän rautatien rakentamisen kautta yksityiskohta, museo sodan hirveydestä.
Vaikka Thaimaa ei virallisesti sodassa ollutkaan, se joutui Japanilaisten ylikävelemäksi.

   Loman loppuosa meni Pattayalla tutustumalla pienemmillä omatoimiretkillä lähiseutuihin ja jopa normaaliin ranta-/ hotellielämään. Yksi päivä meni käyntiin taksilla jossain kukkapuutarhalla jossa ratsastelimme norsuilla.

   Nyt hyökyaaltokatastrofin jälkeen on tiedotusvälineissä paljon ihasteltu Thaimaalaisten hyväntahtoisuutta, avuliaisuutta ja aitoa ystävällisyyttä. Tämä annetaan turistin ymmärtää heti kun lentokentällä jokainen tulija kukitettiin leillä ja hotellin tyynyä koristi tuore orkidea. Siinä todella tuntee olevansa tervetullut.
Kahden viikon oleskelusta jäi tunne, että jos johonkin käymäämme maahan tulee joskus into palata uudelleen, niin se on Thaimaa.

©2019 Reino Pelkosen kotisivut - suntuubi.com