Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Purjehtijoita Niilillä

   Vuoden 2003 alussa 25.1. tuli minun kodalleni päästä nauttimaan pitkän työjakson jälkeisistä pitkistä vapaista. 
  Tämän merkiksi päätimme vaimoni Annin kanssa lähteä parin viikon lomalle täältä lumikinosten keskeltä paikkaan jossa ei ole suksienvoiteluongelmia, eli hiekkakinosten keskelle Egyptiin.
Päällimmäinen mielenkiinnon kohde oli risteily Niilillä. Risteilyllä menikin ensimmäinen viikko erittäin mukavasti hyvässä seurassa Luxorista Assuaniin. Laivassa asuen ja välillä poiketen historiallisilla nähtävyyksillä. Laivassa oli viiden tähden palvelujen täysylöspito. Paluu Assuanista busseilla poliisien vetämässä autosaattueessa. Erinomainen täysipainoisen mielenkiintoinen menoviikko. Oppaana Veli Kilpinen

   Toinen viikko Hurghadassa tuntuikin tarpeelliselta löhöilevään huilailuun.
No eihän meiltä se löhöily suju, joten kahden leppoisamman päivän jälkeen tuntui aika käyvän pitkäksi. Kaupunki (tai se kaupungin läheinen -lähes 4km. -hotelli Marlinin seutu) on Luxoriin verrattuna länsimaisen siisti ja järjestelmällinen, joka valokuvailumielessä on samaa kuin tylsä paikka.
   Kyllähän se aika sitten ihan mukavasti sujui. Parasta oli kokonainen päivä Punaisella merellä snorklaillen, uiden ja tuulista aurinkoa palvoen.
   Punaisenmeren pinnanalaisen elämän kerran nähtyään ei enää kummeksu sitä miksi tuo harrastus on niin haluttua kuin se on. Kun pistää silmänsä pinnan alle, siirtyy aivan uuteen ihmeelliseen maailmaan, jota on kaloineen ja koralleineen saanut ihailla Ihmeellinen luonto -filmeissä. Maailman toiseksisuolaisin, 4% merivesi pitää ihmisen pinnalla räpistelemättä ja voi keskittyä katseluun. -Makeassa vedessä kävisi niin, että kun harominen unohtuu, mätkähtää ihminen pohjaan ja snorkkeliputki täyttyy, vaikeeta, niin vaikeeta-.

   Jos nyt kuitenkin joku vaatisi jotain kielteistä tältä matkalta, niin tulkoon mainittua, että "Karnakin ääni ja valoshow":ta en osaisi suositella kenellekään. Ihan liian paljon maksava tapahtuma jossa tasainen englanninkielinen yleishistoriallinen teksti pelasi teknisesti loistavasti, mutta valoshowsta ei voinut kyllä puhua. Tuli mieleen, että täällä Imatralla vastaavanlainen mutta maksuton valo-ääni-koskishow on vaikuttavuudeltaan ylivertainen. Se ei kyllä perustukaan rahankeruuseen vaan kuuluu Imatran kaupungin matkailupalveluun koko kesäajan.

 


©2019 Reino Pelkosen kotisivut - suntuubi.com