Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

 

 

 

 

TÄMÄ SIVU TOIMIKOON LUONNON PUOLESTA

Tämä joutsenryhmä lepäili keväisen iltapäivän 2006 Kouvolanlahdella. Tuuli kävi pohjoisesta, ja illalla kun tuuli tyyntyi, linnut lähtivät jatkamaan matkaa.


25. 11. 2005                                                        
Luontoa ikkunasta tarkkaillen, istun       
ja seuraavan värssyn värkkäilen.

-Luonto ei minua tarvitse
vaan minä sitä.
-Luonto ei kaipaa suojeluani
kunhan vain vältän sen turhaa turmelua.
-Luonto antaa eniten kun en
vaadi siltä liikaa.
-Ei metsästäjäkään pupua ja peuraa syöttäessään
luontoa suojale vaan sitä,
että huomennakin olisi jotain reppuunpantavaa.

-VIEREISEN kuvan rakentelin osoittamaan näkemykseni ihmisen ja luonnon suhteesta: aikansa mellastettuaan luonnossa kuvaannollisesti nyrkit pystyssä ihminen ei kuitenkaan luontoa voi nujertaa. Viimeisenä jäävät olemaan kaikenlaiset luomakunnan pienimpiin kuuluvat olennot. Imevät lopulta sen ojennetun, uhmakkaan nyrkin kuiviin.

-Tutkittu juttu. Ruotsalaisten tutkimus on tullut tulokseen jonka voi jo kuka tahansa itsekin päätellä, että rikkaat läntiset teollisuusmaat ovat tuotannon siirroillaan alkaneet saastuttamisellaan joukolla tuhota Kiinan luontoa ja ihmisten elämää. Samalla suomalainenkin teollisuus kynät savuten nurisee sitä, miksi kansalaiset eivät pidä niitä yhteiskuntavastuullisina! On erittäin vastuutonta ensin Suomen avulla hyvissä, suotuisissa ja turvallisissa olosuhteissa vauhtiin saatettua tuotantoa siirtää pelkästään törkeitten omistajien optioita lisätäkseen kehittymättömiin halpamaihin, joka halpuus perustuu esim. luonnosta ja lapsityöstä täysin piittaamattomaan toimintaan.
Mutta eipä se Kiinan valtiokaan voi asiassa kätösiään pestä: luultavasti valtiojohto on aika innokkaasti mukana aiheuttamassa sitä kiinailmiötä. Kommunismi ja kapitalismi ovat näppärästi sekoittuneet keskenään.

-Nyt 2007 alussa ihmiskunta on heräävinään tunnustamaan ilmastomuutoksen ja vaatimaan muutosta. Siihen se jääkin, yksityiset sanovat ettei juuri hänen toimet maailmanlaajuisesti mitään meinaa, vaan hallitusten pitää toimia. Jos sitten vaikkapa EU tekee jonkin sellaisen diregtiivin luonnon puolesta jossa yhtään rajoitetaan ihmisen mukavuuden ja nautinnonhalua niin siitähän sitten mekkala nousee. EU on paha kun se puuttuu ihmisten yksityiselämään. Huomataan miten mukavaa on vain nautiskella ylettömästä ylellisyydestä ja taistelut unohtuu, -että kyllä tätä luontoa vielä meille riittää!!!

5.1.
Biopolttoaine ei ole mikään maailmanpelastusjuttu, vaan taitaa olla pidemmän päälle paremminkin päinvastoin. Tuohon asiaan auttaa vain tavaran ja energian säästäminen eli kulutuksen vähentäminen.

30.3.
Ajanvietelaitteet vievät tutkimuksen mukaan maassamme käytetystä taloussähköstä 12 %.  Se kaikki ihan vain siksi, että viihtyisimme paremmin sisällä! Miksi sisällä viihtyminen on niin tärkeää?? Johan nuoret miehetkin alkavat lahota ennen varusmiesikää!

22.10. 
Oliko se nyt nimeltään energiaviikko joka äskettäin meni. Silloin kansa ja erityisesti tiedotusvälineet aktivoituivat. Lehdissä kyseltiin kuluttajilta miten he säästävät energiaa?Vastaukset olivat enimmäkseen luokkaa: kyllä niitä valoja sammutellaan huoneista jos niitä ei tarvita. Kirjoitin tätä sivuavan tekstin E-Saimaan yleisöpalstalle. Valitettavasti lehdessä haluttiin jalostaa se otsikkoineen ammattimaiselle kapulakielelle sillä tuloksella etten tahtonut istekään kirjoitustani ymmärtää.
-- Yritin tarkittaa, että talouden valojen räpsyttelyllä ei maailmaa pelasteta, muta se on turvallisen hölmö vastaus hölmöön kysymykseen. Haluaisin nähdä tutkimuksen paljonko todellisuudessa säästää vaihtaessaan esim. hehkulampun tai loisteputkivalon energialamppuun. Kun valo on silloin halvempaa, varmasti sitä käytetään enemmän, ja entäs valmistus/hävittämiskulut. Oma ensimmäinen energialamppuni kesti vajaan kaksi vuotta. Meillä kyllä nyt poltellaan lähes yksistään niitä energialamppuja.
--Montako ihmisikää valojen räpsyttelyä pitää harrastaa verrattuna esim. vaikkapa että jättää yhden ulkomaan lentoloman tekemättä, tai yksityisautomatkan lapissa, tai yhden päivän pörräily itsensä tyydyttämiseksi moottorikelkalla, jne.jne.
Sanonpa vielä, että kellään "autourheilijalla" ei mielestäni ole oikeutta osallistua energiasäästökeskusteluun, niin raakaa ja tahallista ilmastontuhoamista se on.

23.10.
Väliin myönteistä: äskeisillä Stockmannin Hulluilla Päivillä piskuinen Citroen C2 1.1X henkilöauto osoitti hurjalla myyntiluvullaan, että kaikkien mielestä suurin ei ole parasta, jolla perusteella nykyrikkaat perustelevat ökyautojen ostoa. Hullu nimi "katumaasturi" on koollaan turvallinen vain pienempiään vastaan, mutta tuhoisa sille toiselle osapuolelle. Kumpi henki on sitten arvokkaampi, ökykuskin vai ilmaston säästäjän?

5.12. 
Mönkijä oli hyvä valinta turhakkeeksi. Joillekin se on jopa tarpeellinen niinkuin -joillekin moottorikelkkakin-. Mutta pääsääntöisesti turhia ihmisten häiriköita ja maapallon pilaajia. Nyt joku virkistyssäätiö ajaa puoliväkisin veronmaksajien varoilla tehtäväksi satojen kilometrien moottorikelkkaväylää. Se menee jo yli monen ymmärryksen.

20.12.
Uuden vähempipäästöisen auton ostaminen on ekoteko vasta jos et pane entistä kiertoon toisten harmiksi, vaan romutat sen.

20.12.
Vasta sitten voi nähdä jonkunlaista yleistä liikahdusta ilmaston säästämismielessa kun esim. formulakisojen suosio alkaa näyttää vähentymisen merkkejä.
--Kyllä ns. luontoihmisilläkin on ajattelemisen aihetta omissa luontoon liittyvissä harrastustoimissaan. Ei sovi yhtään puolustella esimerkiksi lintubonkausta, jossa ajellaan autoilla hirveät määrät, ja miksi? Siitä ei ole käsittääkseni mitään yleistä hyötyä.

21.12.
Paljon syytellään saunanlämmittäjiä ilmastonpilaamisesta. Ihan ensiksi pitäisi kieltää kaikki sotimiset koska kaiken muun tuhon lisäksi se se vasta kauheeta saastuttamista onkin, ja minkä vuoksi!!? Kuluttajien vähentäminen sotimalla tulee luonnon kannalta turhan kalliiksi, hyötysuhde on ihan liian alhainen, semminkin kun nykyinen ihmisten vähentäminen kohdistuu eniten köyhien maitten ihmisiin, jotka ovat niitä vähiten luonnonvaroja kuluttavia.

23.5.2008.
Hämmästytti tänä aamuna Etelä-Saimaa -lehden uutinen: uusi villitys talonrakentamiseen on löytynyt. Lehti esitteli näyttävästi uusien ja vanhojen omakotitalojen päällystämistä muovisella vinyylilevyllä. 

---Nyt kun on päästy puhumaan ilmastonsäästämisestä ja kestävästä kehityksestä, niin metsärikas Suomi alkaa päällystää talonsa muovilla. Jutun kuvan perusteella melkoinen muovilkotelo talosta näytti tulevankin. Jo periaate on rikosluontoinen.

6.8. 
Pääministerimme on nyt saanut ahaa-elämyksen siitä, että valtio alkaisi tukea autoilua poistamalla sähköautoilta veron. Autoilu halpenisi hänen mukaansa sillä jopa viidennekseen entisestä. Samalla joku viisas keksi, että niihin tarvittava sähkö saataisiin esim. vesivoimasta. Voi pyhä pölvästimäisyys. Eipä taida maailma pelastua sillä että autoilun suosio räjähtäisi. 
Eikö siellä "yläpäässä" ymmärretä että autoilun on maksettava niin paljon että se vähenisi sopivasti. Ensiksi kaikki huvitteluajelu pois.

---Tässähän on taustana tietysti porvarihallituksen energiapolitiikka: näin varmistettaísiin tämä jukuripäinen kansa kannattamaan suorastaan yltiöpäisesti ydinvoimaloita. 
---Autoilun luonnon tuho ei rajoitu yksistään ilmastoon, vaan muutaman sukupolven kuluttua tätä menoa kaikki maat alkavat peittyä asfaltilla, mitenkähän sitten Suomessakin eletään.

12.11. 
 Nyt uutisoidaan jätemaksujen hinnoista, ja että ne yhä vain nousevat.
No nythän on niin, että kauppojen haikailemat himokuluttajat on saatava maksamaan ylimääräistä luontomaksua turhasta saastuttamisesta. Ei turhanpäiväisestä kulutushuvista saa päästä eroon halvalla. Sellainen osteluhuvin "rankaisumaksu" ei tietenkään saa mennä minkään yksityisen tai firman taskuun.

Valitettavasti tämä tervetullut kulutusravistelu ei vaikuta niihin pahimpiin, ökyrikkaisiin tuhlareihin.

16.2.2009.
Nollatutkimus! Taisi olla joku ihan arvovaltainen taho, joka syötti laajasti julkisuuteen tutkimuksensa kauppakassien ekologisuuksista. Tulos oli kuin suoraan muoviteollisuuden tilaus: muovikassi osoittautui voitokkaaksi, jopa kangaskassi hävisi.
Tulos vaikuttaa normaalijärjelläkin ajateltuna tahalliselta sotkemiselta: vasta myöhemmin jossain selvisi ettei lainkaan otettu huomioon pitempikestoista vaikutusta, muovikassit käytetän yleensä vain kerran, mutta kangaskasseja jopa, ainakin satoja kertoja. Ja lopuksi sen voi polttaa puhtaasti. Tutkimus koski vain tilannetta jossa joka kerta kassalta napataan mukaan uusi kassi. Sanallakaan ei mainittu mistään todella hyvästä, kestävästä ratkaisusta.
Tuollainen on luvattoman härskiä muovin mainostamista aikana jona ollaan hukkumaisillaan muoviroskaan, niinkuin tämän illan MOT ohjelmakin osoittanee. Eikun ohjelma olikin Prisma.

15.3.
Edellisillä kotisivuillani kauhistelen F-Securen virustorjunnan päivityspaketin sisällön suhteen valtavan ylikokoista muovilaatikkoa. Nyt tämä älyttömyys on, kuulemma maailmanlaajuisten valitusten ansiosta järkeistetty. Oli sopivankokoinen pahvikotelo. Hyvä ME valittajat!


©2019 Reino Pelkosen kotisivut - suntuubi.com