Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

    

Tämä epävärinen otos on vähän Savonlinnan pohjoispuolelta

-Kotipaikkani on Savossa Partalansaaren Karjulanmäellä (96km.). Siellä olin käynyt polkemalla jo jonkin kerran ja päätinkin vuonna -88 lähteä sieltä jatkamaan kierrosta pidemmälle. Jatkoin Karjulanmäeltä Hakovirralle josta lähtee vuosittainen massatapahtuma Partalansaaren ympärisoutu. Katsastin lähdön ja jatkoin Sulkavan kirkonkylältä hiekkaisia pikkuteitä Rantasalmelle, josta sitten - Varkaus - Leppävirta - Heinävesi - Savonlinna - Sulkava - Imatra. Tälle reissulle kertyi mittaa noin 550 kilometriä.

- Varkauteen päästyäni katsoin olevan päivää niin paljon jäljellä että Leppävirralle mennäkseni tein ajankulukseni lenkin Tihusniemen kautta. Kartalta näytti yöpaikka selvältä enkä halunnut sinne mennä kuin juuri ennen yöpuulle asettumista. Karttani oli kuitenkin niin vanha, että katsomani leirialue oli aikoja sitten lopetettu. Sitä turhaan etsiessä tuli lähes yö ja katselin jo sopivaa kuusen alusta johon olisin painautunut makuupussiin uinumaan. En kuitenkaan vielä luovuttanut ja kyselyjen kautta satuin kirkonkylän SRM:n yöpymispaikkaan juuri ennen sen sulkeutumista. -Siinä päivässä oli jo vähän seikkailun makua. Kun lisätään vielä, että evästä ei ollut yhtään ja läheistä kioskinkin ovea oltiin juuri lukitsemassa.

- Seuraava yöpaikka löytyikin paremmin Heinävedeltä veljeni Raunon perheen vieraaksi, josta sitten seuraavana aamuna jatkoin Savonlinnaan. Siellä oli tarkoitus viettää seuraava yö Ossi -veljen perheen omakotitalossa. Poljeskelin pihaan alkuillasta, mutta sattuneen informaatiokatkoksen ansiosta siellä ei ollutkaan ketään kotona -olivat toimihenkilöinä Savonlinnan oopperajuhlilla-. Pääsin kyllä sisään, ja olisin voinut odottaa, mutta klo. 21 jälkeen hermo petti ja lähdin ajelemaan lämpimässä kesäyössä kotikonnuille Partalansaareen, jossa olin yöllä kahdelta. Yön hämärässä oli erittäin mukavaa ajella, ei sattunutkaan mitään kummempaa muuta kuin juuri keskiyöllä reipasta alamäkeä lasketellessa hirvi ilmestyi pensaikosta. Säikäytti se vähän mutta se tyytyi vaan seuraamaan katseella kummallista menijää. Perille kotipaikalleni päästyäni pääsinkin heti nukkumaan kun talo oli tyhjä ja olin keitellyt ilta/yö/tai aamukahvit -miten vaan- Hakovirran sillankaiteella kohta puolenyön jälkeen.

- Seuraavana päivänä olikin vain 96 km:n piipahdus kotiin Imatralle. Niin tosiaan luulin lähtiessä, mutta kun juuri siitä syystä kirkonkylän linja-autoasemalla nälissäni sorruin aina välttämääni virheeseen, eli survoin jo lähtiessä siinä sisääni tukevat pihvit, niin matkasta tuli kaikkien aikojen vaikein pyöräilyjeni päivämatka. Elämän koulua sekin.

©2019 Reino Pelkosen kotisivut - suntuubi.com