Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

 

Kuva Venäjän puolelta Imatra Svetogorsk -pyöräilystä kesällä 2007

      Polkupyöräily on kuulunut elämääni hyvin vahvasti suunnilleen saman ajan kuin valokuvauskin. Ei kilpailuina eikä ammattina vaan pelkästään mukavana liikkumistapana ja elämänasenteena.
     Työmatkat (n.8 km.) ajelin Imatralla asuessani aina kesät talvet polkupyörällä. Vain jos lähtiessä on satanut vettä, olen antanut itselleni luvan lähteä autolla. Tämä siksi, että ajan fillarilla huvikseni eikä märkänä ajaminen, tai sadeasuun pujottautuminen ole hauskaa. Pelkistä työajoista on kertynyt ajoja karkeasti laskien noin.. no kuitenkin jotain 120 000 km.
     Varsinaisista fillariretkistä -yli vrk:n kestäneistä- olen tallentanut CD:lle ja paperille laajat dogumentit kuvineen, ja kerronpahan jotain matkoistani myös täällä. Kerron vain kolmesta pisimmästä ja jotka tein aivan yksin. Pois jää mm. upea saaristolenkki Turusta, johon osallistuivat myös Anni, Paula ja Jarmo.

     VUONNA 1981 ajelin kiertomatkan Imatra - Joensuu - Savonlinna - Sulkava - Imatra. Ajatus lähti siitä että vaimoni on lähtöisin Joensuusta ja päähän iski ajatus ajella tuo reilut 200 kilometriä fillarilla päivässä. Ajatuksesta en päässyt irti toteuttamatta sitä. Tiesin sen olevan aika rankan reissun, mutta nuori mies tekee sen, mitä sen on tehtävä.
     Kun kaikki ajoitukset sattuivat kohdalleen, en enää voinut pidätellä intoani vaan lähdin kesäloman ensimmäisen päivän aamuna epäilyttävässä säässä matkaan. Useitten sattumusten: eväistä tärkein osa oli jäänyt kotiin, polven kipeytymisen sekä sateen ja vastatuulen riepottelemana pääsin perille vaimon kotitilalle Joensuun Onttolaan aika myöhään kesäiltana 208 kilometrin ajon jälkeen. Kolmen päivän kuluttua jatkoin polkemista polvi vertyneenä ja muutenkin reippain mielin, Liperi - Savonranta - Kerimäki - Savonlinna - Sulkava - Imatra. Tähän kului 3 päivää.

     Tuossa vasemmalta sivuluettelosta voit tutustua näihin merkittävimpiin pyöräilymatkoihini: Pyörällä Pelloon, Pyörällä Savossa ja Pyörällä Venäjällä. 
     Venäjäpyöräilyt oikeutan lyhykäisyydestään huolimatta tänne, ovathan ne vieraaseen valtakuntaan.

©2019 Reino Pelkosen kotisivut - suntuubi.com